Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00

Επιστημονική Δραστηριότητα

 • Αρχική
 • Επιστημονική Δραστηριότητα
orthobiologics

Πόνος στο γόνατα

πόνος στο γόνατο

Ο πόνος στα γόνατα είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Το γεγονός αυτό είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι καθημερινά το γόνατο καταπονείται, αφού συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το ανεβοκατέβασμα σκαλιών κ.ά. Επιπροσθέτως, τα γόνατα σηκώνουν όλο το βάρος του σώματός μας και βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας μας.

Πόνος στα γόνατα: Με ποια συμπτώματα μπορεί να συνυπάρχει;

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να συνοδεύεται με μια σειρά άλλων συμπτωμάτων. Τα συμπτώματα που ενδεχομένως συνυπάρχουν με τον πόνο στο γόνατο μπορεί να είναι τα παρακάτω:

 • Οίδημα
 • Αίσθημα αστάθειας
 • Αίσθημα τριξίματος
 • Τοπική αύξηση της θερμοκρασίας
 • Αίσθημα «κλειδώματος» γόνατος
 • Ήχοι εξαρθρήματος (κλικ)

Αιτιοπαθογένεια πόνου στο γόνατο

Γενικότερα, ο πόνος στο γόνατο οφείλεται σε τραυματισμούς των μυών, των τενόντων, των συνδέσμων και του χόνδρου των γονάτων. Επίσης, μπορεί να οφείλεται και σε εκφυλίσεις των οστών. Τα αίτια που ενδεχομένως προκαλούν το αίσθημα του πόνου στο γόνατο είναι αρκετά. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να οφείλεται σε:

 • Τραυματισμό του γόνατος λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων (αθλητικές κακώσεις)
 • Ύπαρξη κάποιας φλεγμονής
 • Θυλακίτιδα
 • Μεταβολικά νοσήματα (π.χ. ουρική αρθρίτιδα)
 • Κληρονομικά νοσήματα (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα)
 • Χονδροπάθεια
 • Τενοντίτιδα
 • Ρήξη μηνίσκου
 • Σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Ο τρόπος αντιμετώπισης του πόνου στο γόνατο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αιτία που τον προκαλεί. Ο θεράπων ορθοπαιδικός μετά από ενδελεχή κλινική εξέταση και λήψη του ιστορικού του ασθενούς, θα μπορέσει να αποφανθεί για την κατάλληλη θεραπεία. Γενικότερα, ο πόνος στο γόνατο μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά με:

Η χρήση αυτόλογων αυξητικών παραγόντων έχει πολλά πλεονεκτήματα. Στο Orthobiology Center η θεραπεία PRP χρησιμοποιείται κατά κόρον-σε βλάβες του γόνατος που είναι εφικτό- στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση του ασθενούς χρησιμοποιώντας τις ευεργετικές δυνατότητες του οργανισμού του.

Quote_mobile_ponos_sto_gonato Quote_desktop_ponos_sto_gonato

Επί αποτυχίας της συντηρητικής θεραπείας, η χειρουργική αντιμετώπιση της πάθησης που προκαλεί τον πόνο στο γόνατο είναι αναγκαία. Αναλόγως της παθήσεως και της βαρύτητας των συμπτωμάτων ο θεράπων ιατρός θα μπορέσει να αξιολογήσει αν είναι αναγκαία η χειρουργική επέμβαση.

Η σύγχρονη Ορθοπαιδική δύναται πλέον να αντιμετωπίζει τις παθήσεις άμεσα, απαλλάσσοντας τους ασθενείς από χειρουργεία με επίπονη μετεγχειρητική αποκατάσταση. Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι η σύγχρονη μέθοδος για την οριστική αντιμετώπιση των παθήσεων του γόνατος. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, η οποία προσφέρει στον ασθενή γρήγορη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο Δρ. Ιωσηφίδης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής (Certified Teacher) της European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA). Έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη σειρά από επιτυχείς αρθροσκοπήσεις γόνατος και είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον πόνο στο γόνατό σας.

Πόνος στο γόνατα & Πρόληψη

Ο πόνος στο γόνατο που οφείλεται σε κάποιο τραυματισμό δεν είναι δυνατόν να προληφθεί. Όμως, υπάρχουν κάποια μέτρα που βοηθούν στην διατήρηση της υγείας των γονάτων, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες εμφάνισης πόνου. Ειδικότερα:

 1. Διατήρηση σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα
 2. Αποφυγή εκπόνησης δραστηριοτήτων (αθλητικών ή μη) που καταπονούν τα γόνατα
 3. Αποφυγή υπερβολικής άθλησης
 4. Εκγύμναση του τετρακεφάλου και ενδυνάμωση των υπόλοιπων μυών γύρω από το γόνατο με ειδικές ασκήσεις
 5. Αποφυγή ανάπαυσης των γονάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα
 6. Επιλογή σωστών παπουτσιών
 7. Εκγύμναση των ποδιών με ασκήσεις χαμηλής έντασης

Στο Orthobiology Center o δρ. Μιχάλης Ιωσηφίδης και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του βρίσκονται στη διάθεσή σας για να σας προσφέρουν εξατομικευμένη διάγνωση και να σχεδιάσουν για εσάς το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας αντιμετωπίζοντας οριστικά τον ενοχλητικό πόνο στο γόνατο σας. Σεβόμενοι το πόσο σημαντική είναι η αθλητική δραστηριότητα για την καθημερινότητά σας στοχεύουμε με τα πιο σύγχρονα μέσα στην αμεσότερη επιστροφή σας σε αυτή. Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας.

Orthobiology_CTA

Orthobiology_CTA_Mobile_2