Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00

Πίνακας Περιεχομένων

Aθλητικές κακώσεις

 

Aθλητικές κακώσεις

 

Πληροφορίες για αθλητικές κακώσεις

 

Η συστηματική και ψυχαγωγική αθλητική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής τόσο των νέων όσο και των μεγαλυτέρων. Παιδιά και έφηβοι συμμετέχουν σε ακαδημίες και συλλόγους ομαδικών και ατομικών αθλημάτων. Οι κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος είναι συχνές και οδηγούν στην αδυναμία άθλησης αλλά και σε κινητικά προβλήματα.

Ορθοπαιδική Αθλητιατρική (Orthopaedic Sports Medicine)
Παρόλα αυτά σήμερα η Ορθοπαιδική Αθλητιατρική έχει τη δυνατότητα για απόλυτη αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων.

Με ελάχιστη επεμβατικότητα η αρθροσκόπηση δίνει τη δυνατότητα πλήρους αντιμετώπισης των βλαβών των αρθρώσεων και των συνδέσμων. Ρήξεις μηνίσκων και χιαστών στο γόνατο, τενοντίτιδες και ρήξεις τενόντων στον ώμο, παθήσεις της ποδοκνημικής και του ισχίου βρίσκουν πλήρη αποκατάσταση με αρθροσκοπικές μεθόδους.

Συνδυασμένες βλάβες μετά από εξαρθρήματα ώμου ή επιγονατίδας αντιμετωπίζονται με επιτυχία και οι ασθενείς επανέρχονται στο επίπεδο δραστηριότητας πριν την κάκωση.

Τέλος για τις βλάβες του αρθρικού χόνδρου, που οδηγούν σε σταδιακή εκφύλιση της άρθρωσης, η δυνατότητα μεταμόσχευσης χόνδρου και η χρήση κυτταρικών θεραπειών (χονδροκύτταρα, βλαστοκύτταρα) αποτελεί σημαντική λύση στο δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα.

Οδηγίες προς αθλουμένους
Στο OrthoBiology Surgery Center έχουμε επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση των αθλητών όλων των επιπέδων. Παρέχονται στους αθλητές μας συμβουλές και οδηγίες εκτός από τις θεραπευτικές μας υπηρεσίες.

Η προπόνηση είναι ένα σημαντικό μέρος της κάθε αγωνιστικής περιόδου. Για να βοηθήσουμε στην προετοιμασία για το άθλημά σας κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά και πέρα από αυτήν, διατίθενται εξειδικευμένες οδηγίες. Οι ειδικές αθλητικές οδηγίες περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα συμβουλών και πληροφοριών όπως:
• Συνήθεις Τραυματισμοί
• Τεχνικές και Συμβουλές Προπόνησης
• Ασκήσεις Πρόληψης και Αποκατάστασης

Η σωστή διατροφή και η ενίσχυση του σώματος αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της προπόνησης και συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της απόδοσης.
• Υπηρεσίες Αθλητικών Επιδόσεων
• Πρόγραμμα Επιστροφής στο Παιχνίδι
• Αθλητική Διατροφή
• Προγράμματα Ακαδημιών
• Φυσικοθεραπεία