Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00

EMAIL

info@orthobiologics.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

(+30) 2310 222880

Επιστημονική Δραστηριότητα

  • Αρχική
  • Επιστημονική Δραστηριότητα
orthobiologics

Κυτταρρική θεραπεία για την αντιμετώπιση των χόνδρινων βλαβών “CELLS FOR THERAPY”

Τα μεσεγχυματικά κύτταρα («βλαστοκύτταρα») είναι κύτταρα πολυδύναμα, μπορούν δηλαδή να εξελιχθούν σε διάφορες μορφές κυττάρων, και βρίσκονται παντού στο ανθρώπινο σώμα . Με κύριες πηγές τους το μυελό των οστών και το λιπώδη ιστό, τα κύτταρα αυτά βρίσκονται στην κορυφή της επιστημονικής έρευνας και η εφαρμογή τους αποτελεί σημαντική λύση στο δυσεπίλυτο πρόβλημα της βλάβης του χόνδρου.

Λαμβάνωντας μια μικρή ποσότητα από τους παραπάνω ιστούς τα κύτταρα απομονώνονται στο Εργαστήριο, πολλαπλασιάζονται και είναι έτοιμα για την εφαρμογή τους. Χρησιμοποιούνται για την μεταμόσχευση χόνδρου σε εστιακές βλάβες που συμβαίνουν σε νεότερους κατά τεκμήριο ασθενείς μετά συνήθως από τραυματική κάκωση. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με έγχυση μέσα στην άρθρωση εκεί που υπάρχει εκφύλιση του χόνδρου (οστεοαρθρίτιδα).

Η ομάδα μας τα τελευταία 5 χρόνια διενεργεί μελέτες για την κλινική χρήση των κυττάρων αυτών, που παρουσιάστηκαν σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Στο τελευταίο Συνέδριο της Παγκόσμιας Εταιρείας Αποκατάστασης του Χόνδρου (International Cartilage Repair Society), παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα ομάδας ασθενών μετά από 3 χρόνια παρακολούθηση.

Διαβάστε περισσότερα..