Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00

Επιστημονική Δραστηριότητα

  • Αρχική
  • Επιστημονική Δραστηριότητα
orthobiologics

Πόνος στον ώμο

ponos_ston_wmo

 

Αρκεί ένας ξαφνικός πόνος στον ώμο για να μας υπενθυμίσει πόσα πράγματα κάνουμε καθημερινά χρησιμοποιώντας τον και πόσο δυσκολευόμαστε να τα φέρουμε εις πέρας όταν αυτός μας πονάει. Ποιες είναι οι αιτίες ενός πόνου στον ώμο; Πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε; Πότε πρέπει να απευθυνθούμε στον γιατρό;

Οι λόγοι για τους οποίους αισθανόμαστε πόνο στον ώμο ποικίλουν και δεν είναι πάντα εμφανείς. Κάποιες φορές αποτελεί αντανάκλαση προβλήματος που εντοπίζεται σε άλλο μέρος του σώματός μας.

Ποιες αιτίες προκαλούν πόνο στον ώμο;

  • Ερεθισμός, φλεγμονή ή συμπίεση των τενόντων ή του ορογόνου υπακρωμιακού θυλάκου (δηλαδή της μεμβράνης -που μοιάζει με σάκο, και βρίσκεται μεταξύ των οστών του ώμου) (σύνδρομο πρόσκρουσης ώμου). Είτε λόγω φθοράς είτε λόγω ενός τραυματισμού, το αποτέλεσμα είναι πόνος και, βεβαίως, δυσκολία στις κινήσεις.
  • Πόνος υπάρχει και όταν έχουμε ρήξη των τενόντων ώμου, η οποία μπορεί να είναι μερική (όταν έχει ραγεί μόνο ένα μέρος του τένοντα) ή ολική.
  • Έντονος πόνος που συνήθως αρχίζει με το πρωινό ξύπνημα. Μήπως επιπλέον είστε 55 ετών και άνω ή/και έχετε διαβήτη; Τότε ίσως πάσχετε από ασβεστοποιό τενοντίτιδα. Αν και η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει με βεβαιότητα στο τι την προκαλεί, σχετίζεται με εναποθέσεις ασβεστίου στους τένοντες του ώμου.
  • Οστεοαρθρίτιδα: δεν επηρεάζει μόνο τα γόνατα και το ισχίο, αλλά μπορεί να είναι και ο λόγος για τον πόνο στον ώμο που σας ταλαιπωρεί.
  • Το σύνδρομο του παγωμένου ώμου (ή αλλιώς συμφυτική θυλακίτιδα) είναι πιο σύνηθες στις γυναίκες παρά στους άντρες και σε άτομα που έχουν παθήσεις όπως διαβήτη, διαταραχές θυρεοειδούς ή υψηλή χοληστερόλη. Ο ώμος γίνεται δύσκαμπτος, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μειώνει έως και να σταματά εντελώς να τον κινεί. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση, αφού μεγαλώνει κι άλλο η δυσκαμψία.

 Quote_mobile_ponos_ston_wmo

Quote_desktop_ponos_ston_omo

Πόνος στον ώμο: Πότε πρέπει να επισκεφθώ το γιατρό;

Εάν έχετε υποστεί κάποιον τραυματισμό και ο πόνος είναι ισχυρός, η άμεση επίσκεψη στον γιατρό σας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στην περίπτωση που στην αρχή ο πόνος είναι ήπιος, αλλά ξαφνικά γίνεται έντονος χρειάζεται να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Το ίδιο ισχύει και εάν έχουν περάσει 2 εβδομάδες και δε βλέπετε κάποια αλλαγή προς το καλύτερο, τότε και πάλι χρειάζεται να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και εάν παρουσιάζετε μεγάλη δυσκολία στο να κινήσετε τον ώμο σας.

Σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεστε, η εξέταση από εξειδικευμένο Ορθοπεδικό και η λήψη εκ μέρους του τού ιατρικού σας ιστορικού σίγουρα θα βοηθήσει στην ασφαλέστερη διάγνωση αλλά και στην ταχύτερη και σωστότερη αντιμετώπιση του πόνου στον ώμο. Ο Δρ. Μιχάλης Ιωσηφίδης διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων και τραυματισμών ώμου. Απευθυνθείτε στο OrthoBiology Surgery Center για εξατομικευμένη διάγνωση.

 

Orthobiology_CTA

 

Orthobiology_CTA_Mobile_2